ETHICSCHOOL
Welkom bij EthicSchool

Natuurlijk wil uw bedrijf of organisatie Maatschappelijk Verantwoord Innoveren, maar wat is dat precies? Duurzaamheid, hoe werkt dat in praktijk? En wat hebben nieuwe technologische ontwikkelingen in petto voor u of uw kinderen? EthicSchool biedt bedrijfstrainingen en lezingen aan over verantwoord innoveren en ethische technologieontwikkeling voor professionals, studenten en andere geïnteresseerden. Tevens kan EthicSchool een module Verantwoord Innoveren verzorgen in Europese en Nederlandse R&D projecten. De website www.ethicschool.nl biedt daarnaast relevant nieuws, achtergrondinformatie en links.

Aanbod in-company trainingen

Wilt u uw eigen personeel bij laten spijkeren in verantwoord of duurzaam innoveren? EthicSchool organiseert een training op maat voor 6-12 professionele deelnemers. Dr. Ineke Malsch en een gastspreker* leiden het onderwerp in. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag in een praktijkoefening gevolgd door evaluatie. Deelnemers ontvangen documentatie ter voorbereiding. Tarieven zijn afhankelijk van de groepsgrootte, locatie en duur van de training. B.v. een dagdeel in een externe locatie inclusief catering en documentatie voor 6 personen is mogelijk vanaf €1500,- exclusief BTW (21%).

*Gastsprekers in 2012-2013 waren: Dr. Koos van der Bruggen, Prof. Dr. Guido Gorgoni, University of Padua – school of law, Dr. Lotte Krabbenborg, Dr. Paulo Martins, Dr. Brigitte Biermann, Dr. Jürgen Altmann, Dr. Alexei Grinbaum, Dr. Donald Bruce, Dr Astrid Schwarz.

Onderwerpen: volg deze link.

Aanbod voor studenten en geïnteresseerden

Ineke Malsch geeft regelmatig lezingen voor studenten en andere geïnteresseerden over ethiek en nieuwe technologie. Organiseert u een bijeenkomst voor uw organisatie of doelgroep en zoekt u nog een spreker? Neem gerust contact op. Kosten in overleg.

Onderwerpen: volg deze link.

 

Ervaring in Europese en Nederlandse projecten

Lopende projecten

NanoEIS: Nanotechnology Education for Industry and Society, EU KP7, 1-11-2012 – 31-10-2015: www.nanoeis.eu

NMP-DeLA: Nanotechnology cooperation EU-Latin America, EU KP7, 1-9-2013 – 31-8-2015 www.nmp-dela.eu

SUN: Sustainable Nanotechnology, EU KP7, 1-10-2013 – 31-3-2017

Afgeronde projecten

ObservatoryNano (European Observatory for Nanotechnology, EU, FP7 2008-2012) www.observatorynano.org  Ik was work package leader voor WP4 over ethische en maatschappelijke aspecten.

ICPC-NanoNet (nanotechnologiesamenwerking stimuleren met ontwikkelingslanden en opkomende economieën, FP7, 2008-2012) www.icpc-nanonet.org en www.nanoarchive.org. Ik was als partner verantwoordelijk voor rapporten over en contacten met Latijns Amerika.

Nanorecht en Vrede (mogelijk gemaakt door Nanopodium, onderdeel van de Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie, 2010). Ik was projectcoördinator, organiseerde bijeenkomsten en rapporteerde over de resultaten van de dialoog. www.nanopodium.nl

NanoforumEULA voor nanotechnologiesamenwerking tussen Europa en Latijns Amerika, EU FP6, 2006-2008. Ik was technisch manager.   

Nanoforum (gateway to nanotechnology in Europe, EU FP5, 2002-2007). Malsch TechnoValuation was subcontractor. Het werk behelsde bijdragen aan analytische rapporten, contents voor de website en bijeenkomsten.

EuroIndiaNet voor nanotechnologiesamenwerking tussen de EU en India (EU FP6, 2006-2007). Malsch TechnoValuation was een partner. Ik heb bijgedragen aan rapporten over nanotechnologiebeleid in Europa.

NanoroadSME (een roadmap project over toepassingen van nanomaterialen voor het MKB, EU FP6, 2004-2006). Malsch TechnoValuation was een partner en droeg bij aan de roadmap over nanocomposietmaterialen.

Dialoog over nanotechnologie
nanorechtenvrede: Youtube usermovies
Youtube usermovies

Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)