ETHICSCHOOL
Opinie wetenschap buiten de universiteit

Trouw publiceerde vandaag mijn bijdrage aan de discussie over wetenschap in Nederland. Hierin reageer ik op een recente publicatie van de professoren José van Dijck en Wim van Saarloos van de KNAW, waarin zij pleiten voor meer publieke investeringen in onderzoek aan universiteiten. Volgens mij zijn er meer gepromoveerden buiten de universiteit dan erin. Daarom zou de KNAW zich beter kunnen concentreren op manieren om alle onderzoekers te stimuleren bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing, klimaatverandering en gewapende conflicten, dan op de verdediging van universiteiten. Info: https://www.trouw.nl/opinie/ook-buiten-de-universiteit-is-wetenschap~a2bdf1c9/

Dialoog over nanotechnologie
nanorechtenvrede: Youtube usermovies
Youtube usermovies

Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)