ETHICSCHOOL
    Sustainable South East

    Video Pitch for project Sustainable South East


    Maatschappelijk Verantwoord Innoveren in Europees-Braziliaanse samenwerking

    Op 27 oktober presenteerde ik de keynote lezing over Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI) tijdens een seminar over internationale onderzoekssamenwerking tussen de EU en Brazilië. Dit seminar vond plaats bij de PUCRS-universiteit in Porto Alegre in Brazilië. MVI is een verzamelnaam voor innovatieve oplossingen voor het probleem dat nationale overheden wel de formele verantwoordelijkheid hebben om de veiligheid en rechten van hun burgers te beschermen. Helaas heeft geen enkele nationale overheid op zijn eentje het vermogen om deze verantwoordelijkheid waar te maken. Daarom moet een gezamenlijke verantwoordelijkheid ontwikkeld worden, waaraan overheden, onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere burgers bijdragen. Projecten zoals Nano2All (www.nano2all.eu) testen nieuwe methoden om deze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid in praktijk te brengen. Dit seminar was onderdeel van het INCOBRA-project: www.incobra.eu

    Dialoog over nanotechnologie
    nanorechtenvrede: Youtube usermovies
    Youtube usermovies

    Meld u aan voor de EthicSchool nieuwsbrief (Engels)